Tekstwurk
 
SUCCESVOL SOLLICITEREN

Succes!

Je kunt het iemand wensen
Goedbedoeld natuurlijk. Maar succes is meer dan alleen een beetje geluk hebben.  

Je kunt het boeken
Wil je succes boeken, dan moet je daar wat voor doen. En soms kan een beetje hulp daarbij net het verschil maken. 

En... je kunt erover vertellen
Vorig jaar moest een klant noodgedwongen op zoek naar een andere baan. Zij is al meer dan 10 jaar werkzaam in haar vakgebied en heeft dus een wereld aan werkervaring opgedaan. Maar ze had in die 10 jaar slechts 2 keer gesolliciteerd. Daar kon ze dus wel een beetje hulp bij gebruiken.

We zijn begonnen met het inventariseren van al haar opleidingen, cursussen en vaardigheden. Vervolgens hebben we haar wensen en pluspunten benoemd. Solliciteren is jezelf verkopen. Vandaar dat ik deze wensen en pluspunten graag Personal Selling Points (PSP’s) noem. Toen we alles in kaart hadden gebracht, werd het voor haarzelf steeds duidelijker wat ze een toekomstige werkgever te bieden heeft. En dat gaf haar vertrouwen.

Met dat vertrouwen en enkele tips ’n tricks van TEKSTWURK heeft ze ten slotte een motivatiebrief geschreven, die goed weergeeft wie zij is en waar ze voor staat. En met deze brief – die ze ook als basis kan gebruiken voor andere vacatures – heeft ze tot nu toe veel succes geboekt.

Ze heeft vorig jaar 3 keer gesolliciteerd, werd 3 keer uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en had uiteindelijk de keuze uit 3 aanbiedingen. En een jaar later wist ze na 1 keer solliciteren met diezelfde basisbrief wederom een nieuwe baan te bemachtigen.

 

Wat je met een beetje hulp al niet kunt bereiken…

TEKSTWURK helpt ook jou graag aan een succesverhaal!

juni 2015